top of page

USLUGE

Streljačka družina Novi Sad 1790 i NS Strelište od usluga nude školicu streljaštva za decu uzrasta od 11 do 13 godina, obuku u bezbednom rukovanju vatrenim oružjem, rekreaciju - sport za sve, kao i "team building", organizovanje takmičenja i druženja za firme, preduzeća i sindikate, kao i rođendaonicu za najmlađe.

Obuka u bezbednom rukovanju vatrenim oružjem
 
Obuka u bezbednom rukovanju vatrenim oružjem
 

Streljačka družina „Novi Sad 1790” i NS Strelište vrše kvalitetnu i stručnu obuku u bezbednom rukovanju oružjem za lica koja žele da nabave oružje za lične potrebe ili su ga nasledila, kao i za lica koja žele da se bave ili već obavljaju poslove obezbeđenja.   

SD „Novi Sad 1790” je Rešenjem MUP-a  R Srbije, ovlašćena organizacija za sprovođenje obuke u bezbednom rukovanju oružjem (pištoljem, revolverom, MK puškom, karabinom i lovačkom puškom). 

Obuka se izvodi isključivo u skladu sa zakonskim propisima koji regulišu ovu oblast i obuhvata teorijski deo, praktični deo sa gađanjem i proveru znanja – ispit.

Izvođači obuke su vrsni poznavaoci propisanog gradiva sa dugogodišnjim iskustvom. Svakom polazniku obuke obezbeđujemo kvalitetnu literaturu, što omogućava uspešno usvajanje gradiva i polaganje ispita. 

Strelište je uređeno tako da omogućava bezbedno i kvalitetno izvođenje obuke i štiti učesnike obuke od atmosferskih nepogoda.

U teorijskom delu obuke polaznike učimo: kako i kada mogu da, u skladu sa zakonskim propisima, nabave, drže, nose ili upotrebe vatreno oružje i municiju; upoznajemo ih sa tehničkim i borbenim karakteristikama oružja za koje se obučavaju, sastavnim delovima i kako funkcioniše; kako se upucava i održava; šta pojedinačni projektil ili sačmeni snop može da učini kada pogodi divljač u lovu ili napadača u nužnoj odbrani i kako da bezbedno rukuju oružjem. 

Na praktičnom delu svaki polaznik obuke nauči da bezbedno rasklopi i sklopi, napuni i isprazni oružje i otkloni najčešće zastoje, da pravilno primeni tehniku gađanja, uspešno pogodi metu i postigne zadovoljavajuće rezultate u gađanju.

Garantujemo takav nivo obučenosti svakog polaznika obuke da u rukovanju oružjem izbegne neželjene posledice po njega i okolinu i da ne postupi sa oružjem ili municijom na način koji je u suprotnosti sa zakonskim propisima i podleže prekršajnoj ili krivičnoj odgovornosti.

Rukovodilac obuke 

0646597147,

Zoran Kuzmanov.

 

Grand Prix of Novi Sad
1V8A6800.jpg
7G7A1428.jpg
Sanja Vukašinović
Streljački savez grada Novog Sada
ISSF
ESC
1V8A7529.jpg
404656913_7550126095000697_4659548753307247176_n.jpg
GSSNS
Streljački savez Srbije
Streljacki savez Vojvodine
bottom of page